Avans CMD Den Bosch

Op deze website is een overzicht te vinden van het project Natural Interaction wat studenten doen aan het eind van het tweede jaar bij de opleiding CMD van Avans Hogeschool in Den Bosch. Meer informatie over de opleiding is te vinden op avanscmd.nl.

Over de opleiding Communication & Multimedia Design, tekst voor studenten van avans.nl:

De wereld van nieuwe media fascineert jou. Je bent analytisch en creatief. Je ontwerpt bij Communication & Multimedia Design voor de media van vandaag. Je experimenteert met de media van de toekomst.

Een festival wil een nieuwe site. Jij doet een voorstel voor een communicatiecampagne via mobiel. De overheid start een campagne over gezond eten. Jij bedenkt een serious game in 3D. Een omroep vraagt je mee te denken over een nieuw interactief televisieconcept. Jij bent spin in het web bij de ontwikkeling van de mediatoepassingen van de toekomst.

Jij

Jij bent een creatieve duizendpoot met een brede interesse. Je hebt feeling voor nieuwe ontwikkelingen. En bent niet bang voor techniek. Je experimenteert ermee. Je zoekt graag oplossingen. Bent enthousiast over nieuwe dingen. Kunt goed organiseren en presenteren. Bent sociaal en zelfstandig. Houdt van afwisseling. En hebt oog voor detail.

De opleiding Communication & Multimedia Design

De opleiding is net zo veelzijdig als jij. Jij ontwerpt interactieve producten, diensten en belevingen. Applicaties die werkgevers vaak nog niet kennen. Je kiest voor webdesign, vormgeving of digital media. Voor kunst of techniek. Je houdt rekening met de maatschappelijke impact. Je leert via opdrachten en excursies. Maakt een tentoonstelling. En oefent in de werkplaats. Je leert over communicatie, interactie en strategie.

De opleiding valt onder het interessegebied Creative Technologies.
Ben je geslaagd, dan behaal je de titel Bachelor of Science (BSc).

Kenmerkend voor deze opleiding

De eerste collegejaren zijn gelijk op beide locaties. Het derde jaar doe je in ‘s-Hertogenbosch eerst een stage. Je volgt daarna een major. In Breda is dit omgekeerd. Je krijgt les van docenten uit de vakgebieden informatie en techniek, communicatie en multimedia vormgeving.